fbpx
Menü Bezárás

Varrógép tűbefűzés

varrógép tűbefűzés

A varrógép tűbefűzés többféle módon is történhet, és sosem volt még ilyen egyszerű. Igazából egyik sem jobb mint a másik, kérdés, kinek melyik varrgép tűbefűzés módra áll rá a keze.

A varrógép tűbefűzés akár háromféle módon is történhet:

  1. Varrógép tűbefűzés kézzel
  2. Tűbefűzés kézi tűbefűzővel
  3. Varrógép automata tűbefűző vagyis automata tűbefűzés

Tűbefűzés kézzel

Ez tűnik a legmacerásabbnak, mégis sokan vannak, akiknek ez áll leginkább kézre. Ha hirtelen kell újra befűzni a varrógéptűbe a cérnát, akkor az az előnye, hogy nem kell semmilyen eszközt keresgélni: csak fogjuk az ollót, lenyisszantjuk a cérna végéről a bolyhocskákat, és már mehet is a cérna a tű lyukába. Picit előtte meg lehet sodorni persze a cérnát, meg benedvesíteni, de ezen kívül más nem szükséges a sikerhez.

Varrógép tűbefűzés kézi tűbefűzővel

Nos, a kézi tűbefűző egy szuper praktikus eszköz, pár száz forintos tétel és minden hobbi varró dobozkájában kötelező kellék. A kézi tűbefűző használata roppant egyszerű, és a praktikussága abban rejlik, hogy nem kell célozgatni a cérna végét a tű szűk lyukába. Ugyanis a kézi tűbefűző hurkába kell csak befűzni, ami viszont százszor tágasabb a tű lyukánál. Erről és ennek használatáról itt is és itt is írtunk, és van róla videó is a Prémium tanfolyamunkban.

Varrógép automata tűbefűző vagyis automata tűbefűzésautomatikus tűbefűzés

Ez már az a kategória, ami valóban a hobbi varró kényelmét szolgálja. Nem minden varrógépen van, de ha van, érdemes kihasználni a funkciót. Néhány mozdulattal elsőre be lehet fűzni ugyanis a cérnát a tű lukába, anélkül, hogy sodorgatnánk a cérnát, vagy kézi tűbefűzővel próbálkoznánk. Az automata tűbefűzés is nagyon egyszerű, a tű melletti rudat kell lehúzni egészen ütközésig, és a rúdon lévő horog segítségével lehet a cérnát a tűlyukon áthúzni, minderről itt olvashatsz. Részletesen is megtanulható a működése abból a videóból, ami a Prémium online varrótanfolyamnak a része.

 

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .